Claudia Reina

Schrijver

SMULTUIN logo

Claudia Reina

Claudia Reina is altijd met eten bezig: zij droomt recepten en bedenkt smaakvolle combinaties. In haar eigen SMULTUIN kweekt zij op biologisch-dynamische wijze groente, fruit, kruiden en eetbare bloemen voor eigen gebruik.
De tuin ligt rondom haar huis en is bijna  400m2. 


Haar eerste boek was tuin- en kookboek Onze Smultuin.
Daarna heeft zij eMagazine SMULTUIN  bedacht, samen met vele gastschrijvers.
Na 75 edities is alle tuininformatie gedeeld en is het tijd om te stoppen.
Ook heeft Claudia Reina  3 eBooks over 'Eten uit je eigen tuin' ontworpen en uitgegeven.
Zij gaf  jarenlang met veel plezier workshops  over het 'duurzaam en biologisch zaaien, oogsten en smullen'  bij volksuniversiteiten, tuinclubs, de Wiltfang, Groenmoes beurs.
Zij heeft op groene markten gestaan om zaden te ruilen via Reclaim the seeds, les gegeven aan SMULTUINliefhebbers IN de tuin, verslag gedaan van tuinevenementen zoals de Internationale kwekerijdagen Bingerden, Hex tuindagen en plantenbeurs, Tuindagen op Park van Beervelde, landgoed Vollenhoven, grote fruitshow  bij 't Olderas, Tuinblogs geschreven voor de Wiltfang.
Claudia Reina recenseerde jarenlang tuinboeken en kookboeken met een duurzame twist, ze staan nog onder het kopje boekrecensies.

Het is tijd voor wat nieuws! Zij schrijft een roman. Als ze even flink doorschrijft kan het ook een serie van vijf romans worden.


'If you have a garden and a library, you have everything you need.'
Cicero

SMULTUIN oogstmand

Unieke fotografie

Met de Sigma camera's maakt Claudia Reina bijna drie dimensionale foto's. Fotografie is een vorm van kunst.
Sigma staat voor hoge resolutie, precisie, fantastische kleuren en adembenemende realiteit, door de' Foveon direct image sensor'.
Deze foto's zijn exclusief gemaakt voor eMagazine SMULTUIN en de drie  eBooks Eten uit je eigen tuin.
Op Twitter, Instagram en Facebook deelt zij ook haar foto's en verhalen, om ervan te genieten, ernaar te kijken (niet om te jatten!).
Boek Onze Smultuin

Designed with ‌

Offline Website Builder